În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 11/10/2010 Manual de utilizare tigara electronica

Pentru ca foarte multi dintre cei care incep sa foloseasca tigarile electronice au multe semne de intrebare, ne-am gandit sa va postam un fel de Manual de utilizare pentru tigara electronica:
 

Manual de utilizare tigara electronica DSE


Important
Puneti un cartus nou. Tigara noua are in capat in cartus gol!
Niciodata nu rasuciti cartusul din capat. Il scoateti si il introduceti fara a-l roti!
Cand inhalati din tigara, tineti-o putin inclinata in jos pentru a permite lichidului din cartus sa ajunga la atomizor.


Ce este si cum functioneaza tigara electronica? Tigara electronica este un instrument de vaporizare microelectronic, care foloseste un sistem de atomizare avansat. Prin aceasta tehnologie, tigara electronica produce vapori cu gust de tigari normale prin atomizarea lichidului din tigara electronica.
 
Tigara Electronica – este diferita, in mod esential, de tigarile traditionale:

· Nu genereaza scrum, nu se aprinde sau arde, si nu contine cele 4000 de toxine si monoxidul de carbon care se regasesc in tigarile traditionale.

· Aspectul de “Fum”  este de fapt generat de vaporizarea lichidului din tigara electronica, si ca urmare nu este daunator pentru cei din jur (se elimina astfel riscurile prezentate de fumatul pasiv). Tigara electronica poate fi folosita in spatiile publice  unde in mod normal fumatul este interzis.

 Cum functioneaza tigara electronica?

Tigara electronica este compusa din trei elemente:Bateria: se activeaza automat in momentul in care se inhaleaza,  furnizeaza curent atomizatorului si in paralel aprinde ledul care imita jarul.

Atomizatorul: este partea care vaporizeaza solutia din cartusul tigarii electronice.

Cartusul: cuprinde un burete imbibat cu lichidul de tigara electronica.

De fiecare data cand inhalati din tigara electronica, un senzor de presiune activeaza bateria, care alimenteaza atomizatorul (vaporizatorul); acesta se incalzeste si, sub efectul caldurii, lichidul de tigara se evapora, dand astfel senzatia de fumat. Astfel tigara electronica satisface atat dependenta de nicotina a utilizatorilor sai cat si dependenta de gest. Avantajul consta in faptul ca este inofensiv atat pentru utilizatori cat si pentru cei din jur (in cazul in care folositi lichide fara nicotina).
 
 
Informatii utile:
 
Cand fumati este recomandat sa tineti tigara electronica inclinata in jos, cca. 30 de grade pentru ca lichidul sa ajunga mai usor la atomizor.
 
Nu uitati sa formatati bateria. Dupa prima utilizare lasati-o la incarcat cca. 8 ore.
 
Cartusele se pot reincarca de aprox. 10 de ori (respectiv 3-4 zile pentru un fumator normal). Dupa aceasta perioada vata din cartus tinde sa se imbacseasca si se reduce in dimensiuni. Cand se intampla acest lucru tranferul de lichid de la cartus la atomizator este periclitat si randamentul general al tigarii electronice nu mai este ideal. Imbatranirea cartusului se manifesta in general prin vapori inconsistenti si seci. In acest moment este indicat sa schimbati cartusul cu unul nou.

Exista cateva modalitati neconventionale de reconditionare care, desi functionale, nu asigura functionarea optima a tigarii electronice. De aceea le vom prezenta cu titlu de informare si nu ca o recomandare. Una dintre metodele de "reconditionare" este curatarea vatei din cartus. Acest procedeu implica curatarea vatei cu apa calduta si sapun lichid, clatirea si uscarea.  Dupa ce vata s-a uscat se reintroduce in cartus si se incarca cu lichid. O alta varianta este schimbarea vatei din cartus cu o vata fibroasa care se foloseste in filtrele de acvarii. Aceste procedee, desi functionale pe termen limitat, nu vor asigura niciodata acelasi randament ca si un cartus nou.

Atomizatorul este si el un consumabil care necesita cateva operatiuni de intretinere. Pentru o functionare optima se recomanda curatarea lui o data pe saptamana prin urmatorul procedeu: se desurubeaza de pe baterie si se scoate cartusul - se introduce o bucata de servetel prin partea dinspre cartus si se sufla cu putere prin partea dinspre baterie. Acest procedeu asigura curatarea atomizatorului de rezidurile de lichid care se aduna in timp. Uneori, dupa o perioada mai lunga de folosire (3-6 saptamani),  se poate remarca o scadere a performantei atomizatorului  datorita rezidurilor seci care se depun in interiorul atomizatorului. Procedeul de curatare implica imersarea atomizatorului pentru o perioada de 12 ore in alcool dublu rafinat (96 de grade), urmand ca dupa aceea sa se puna atomizatorul la uscat aprox. 8 ore intr-un loc cald. Acest ultim procedeu asigura de multe ori o revitalizare a atomizorului - dar nu intotdeauna.
 
Atentie: Metoda de imersare in alcool poate conduce uneori la deteriorarea iremediabila a atomizatorului - de aceea este aplicabila doar in caz de forta majora, in momentul cand toate incercarile de curatare clasice nu au fost incununate de succes. Aplicati aceasta procedura pe propria raspundere.

Uneori filamentul de nichelina din atomizor (partea care se incalzeste) este slabit datorita uzurii prelungite si, indiferent de procedeul de curatare pe care il aplicam, nu va mai functiona in parametri optimi. Filamentul de nichelina din atomizor functioneaza intr-un mod asemanator cu filamentul de wolfram din banalul bec electric. In momentul activarii cu curent electric se incalzeste urmand ca, dupa intreruperea curentului, sa se raceasca. La fel ca si filamentul de wolfram, filamentul din atomizor este supus deteriorarii in timp.

In continuare va vom prezenta durata medie de viata a unui atomizator in functie de tipul de fumator. Cifrele de mai jos reprezinta doar o estimare relativa, pot exista exceptii.

Fumatori de 1-10 tigari/zi - peste 8 saptamani
Fumatori de 10-20 de tigari/zi - 6-8 saptamani
Fumatori de 20-30 de tigari/zi - 3-6 saptamani
Fumatori peste 30 de tigari/zi - 2-5 saptamani

Bateriile - in general nu necesita operatiuni de intretinere. Uneori, cand cartusul este supraincarcat cu lichid, o parte din lichidul excedentar se poate scurge la contactele dintre baterie si atomizator. De aceea se recomanda, o data pe saptamana, curatarea contactelor care fac legatura intre baterii si atomizator cu un servetel.

 
 
 
   

Promotie
 
Kit complet DSE510 - start
Pret: 254 lei
 
Kit complet DSE901 - start
Pret: 259 lei
 
Trabuc electronic DSE701-5
Pret: 175 lei
 
Produse noi
 
Tigara electronica DSE808
Pret: 238 lei
 
Tigara electronica DSE905
Pret: 277.1 lei
 
Tigara electronica DSE510 | Joye510
Pret: 175 lei
 

 

Promotii

Cele mai vândute