În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 11/10/2010 Nicotina din tigara electronica iti ajuta neuronii

Cand m-am lasat de fumatul clasic, ma gandeam ca in continuare, desi fumez tigara electronica, bag nicotina in mine. Se tot vorbeste despre cat de sanatoasa este tigara electronica in comparatie cu tigara clasica. Pai iata o scurta analiza:


Nicotina nu este cel mai mare dusman:

Pe  lângaƒ nicotinaƒ, tigarile si fumul de tigaraƒ mai contin  aproximativ 3,700 de diverse substante chimice , amoniac, arsenic, gudron, hidrogen cianid, monoxid de carbon sau gaz butan. Multe din acestea sunt  foarte cunoscute  din cu totul alte “contexte”. Arsenicul este folosit ca otravaƒ împotriva sobolanilor, amoniacul este compus  al detergentilor. Acestea sunt substante  responsabile de efectul  negativ asupra sanatatii; aproape 43 sunt  cunoscute ca si cauzatoare de cancer. Cele mai de temut sunt benzopirenul, N-nitrosaminele,  aldehidele, clorura de vinil, hidrocarburile  aromatice (benzenul,  fenolii, etc.), etilen-oxidul, arseniu, poloniu, cadmiu,  crom,  etc

Nicotina are si efecte terapeutice!

Nicotina este o substantaƒ care se regaseste în  naturaƒ sub forma unui alcaloid  lichid, reprezentând în mod  obisnuit aproximativ  5 % din greutatea plantei de tutun. Tigarile  contin între 8 si  20 de miligrame de nicotinaƒ (depinzând de marcaƒ), însaƒdoar  aproximativ 1 mg este absorbit de organism dintr-o tigaraƒ.

S-au realizat studii cu privire la  efectele terapeutice pe care le poate avea nicotina în cazul anumitor  boli. Pentru acestea existaƒchiar medicamente cu continut de nicotina.
În cazul bolii Alzheimer primii neuroni pierduti sunt neuroni  colinergici dintr-o anumitaƒ zonaƒa creierului. Nicotina poate îmbunatati  functiile neuronilor ramasi si încetini simptomele care au început saƒse  manifeste.
Sindromul Tourette produce celor care suferaƒde aceastaƒ boalaƒ  ticuri (miscari necontrolate ale capului, mâinilor si altor parti  ale corpului)  si impulsuri violente. Plasturii cu nicotinaƒcare  distribuie încet prin piele  nicotina pot reduce simptomele persoanelor  care suferaƒde acest sindrom.
Totodata, ar putea  diminua riscul aparitiei maladiei Parkinson,  conform rezultatelor studiului unei echipe de la Institutul Karolinska, din Stockholm,  privind efectele nicotinei  asupra sistemului nervos.
Bolnavii care suferaƒde schizofrenie fumeazaƒîn general de  2-3 ori mai mult decât persoanele faraƒo boalaƒmentalaƒdocumentata. Se pare  totusi caƒacest obicei  mult daunator, la schizofrenici are si câteva efecte  benefice.  Prin stimularea receptorilor nicotinici din creier, fumatul poate  îmbunatatiƒsi tulburarile de memorie si atentia în rândul  pacientilor  schizofrenici, aflam dintr-un studiu realizat de  catre cercetatorii de la Yale  School of Medicine si publicat  în revista „The Archives of General  Psychiatry”.

Însa, pentru o persoanaƒobisnuita, problemele de sanatate asociate cu  utilizarea produselor  care contin nicotina sunt mult mai grave decât posibilele  beneficii.  Dintre acestea:

Cancer
Emfizem
Boli ale  inimii
Comotii cerebrale
Am retinut din acest articol doar ce mi-a convenit. Sunt subiectiv, normal. Totusi mi se pare evident pentru toata lumea ca tigara electronica este mai sanatoasa decat cea normala. Exista posibilitatea de a reduce nivelul nicotinei la zero in fumatul electronic. O poti face in cateva etape. Vom mai vorbi despre asta.

 

Promotii

Cele mai vândute